!!
  • image
  • image
  • image
  • image

belka studies

Modern specializations 

Animal Science/ ZOOTECHNICS

First grade studies Undergraduate (3,5 years, obtained degree: engineer)

Specializations: • Agro-consulting • Hippology • Animal husbandry • Evaluation and the use of animal products

Second grade studies Postgraduate (1,5 year, obtained degree: master)

Specializations: • Agro-consulting• Hippology • Animal husbandry • Evaluation and the use of animal products • Therapeutic and hobbyitiscs use of animal 

BIOENGINEERING OF FOOD PRODUCTION

 First grade studies Undergraduate (3,5 years, obtained degree: engineer)

 Specializations: • Bioengineering of food production of plant origin • Bioengineering of food production of animal origin

Second grade studies Postgraduate (1,5 year, obtained degree: master) 

• Bioengineering of food production 

Meat Processing and Production Manager

(3,5 years, obtained degree: engineer)

 

belka education

Excellent professional staff

belka laboratories

Perfectly equipped laboratories

 

 

 

 

Ogłoszenia

belka news

 

 XXI Miedzynarodowe Dni z Doradztwem Rolniczym i X Regionalna Wystawa Zwierząt Hodowlanych w Siedlcach odyła się 6-7 września 2014 roku była okazją do wielu miłych i dobrze spedzonych chwil przez odwiedzających oraz była miejscem pokazania swoich osiągnięć z zakresu rolnictwa przez wystawców.

0bb

Osobiście chcę poświęcić kilka zdań Państwu Świeżakom, którzy zapisali się, jak najbardziej pozytywnie w Regionalnej Wystawie Zwierząt Hodowlanych - bydła mlecznego. To jest wspaniały przykład budowania własnej przedsiębiorczości oraz umacniania więzi rodzinnych. Chcę dodać ze swojej strony, że to dobrze jak dotyczy aspektów zootechnicznych.

 Menadżer Produkcji i Przetwórstwa Mięsa - kierunek praktyczny

 ibihz menadzer

 

KierunekMenadżer Produkcji i Przetwórstwa Mięsa jest to kierunek o profilu praktycznym.   Wychodząc na przeciw oczekiwaniom silnej branży mięsnej w kraju i w regionie oraz strategii rozwoju na najbliższe lata Uniwersytet Przyrodniczo-Humanistyczny w Siedlcach w porozumieniu z Grupą Sokołów SA utowrzony został kierunek I stopnia inżynierski. Absolwent tego kierunku zostanie przygotowany i uzyska kompetencje wiedzy i umiejętności zawodowych do podjęcia pracy zakładach mięsnych oraz firmach obsługujących branżę mięsną. Jest to kierunek o dużych możliwościach samorealizacji.

  

UWAGA !  Absolwenci młodzi i starsi, Rolnicy i inni

 ZOOTECHNIKA - kierunek z tradycjami DSC 0365

Jeśli zamierzasz zajmować się chowem lub hodowlą zwierząt i w przyszłości prowadzić gospodarstwo lub firmę działającą na rzecz rolnictwa to przeczytaj poniższą ofertę i podejmij studia na ZOOTECHNICEl w Siedleckim Uniwersytecie.

Uzasadnienie: produkcja żywności pochodzenia zwierzęcego jest perspektywiczną gałęzią rolnictwa.  

Nowoczesny farmer - hodowca zwierząt i producent żywności musi być wysoko wykwalifikowanym menadżerem, posiadającym najnowszą wiedzę i umiejętności w zakresie produkcji zwierzęcej, jakości produktów zwierzęcych, organizacji produkcji czy zdobywania funduszy unijnych.

Czy wiesz co to jest ?: tryptofan, mielec, żwacz, fitaza, miozyna, kazeina, latebra, JPM, PER, BV, genomika ..... itd  oraz jaki jest związek tych i innych pojęć z opłacalnością produkcji i jakością produktów zwierzęcych ?

Jeśli chcesz osiągać dochody z produkcji zwierzęcej-  zacznij studiować Zootechnikę:

1

W dniu 23 kwietnia 2014 roku został nagrany pierwszy odcinek 3 serii programu autorskiego „Przez dziurkę od sera” prowadzonego przez Gieno Mientkiewicza. Nagranie przebiegało w gospodarstwie ekologicznym w Rososzy k/Cegłowa u Pani Grażyny Stelmachowskiej. Pani Grażyna prowadzi gospodarstwo eko- agroturystyczne, w którym produkuje regionalny „ser kozi z Cegłowa”.